internetVista haalt vers kapitaal op via E-merge
 

Brussel, Belgie, 07/12/2005 - Verkregen financiële steun versterkt capaciteit van internetVista website monitoringdienst

   
 

internetVista, een jong Belgisch bedrijf dat monitoringdiensten aanbiedt van websites, kondigt aan dat het nieuw kapitaal heeft opgehaald bij E-merge dat een participatie van 33% in internetVista neemt. Dankzij deze nieuwe middelen kan internetVista zijn commerciële groei versnellen en zijn dienstenaanbod verder verrijken. internetVista biedt een monitoringdienst aan die extern websites en andere internetdiensten (e-mail, uitwisseling van bestanden etc.) controleert en de goede werking van deze diensten verzekert. Zodra de beschikbaarheid van een internetsite daalt of wordt onderbroken, wordt het probleem onmiddellijk via e-mail en sms gesignaleerd aan de eigenaar van de dienst.

internetVista (dat vroeger bekend stond als Lyncos) is een jonge organisatie die in 2003 werd opgericht door twee houders van een licenciaat en master in informaticabeheer van de FUNDP, Cédric Braem en Christophe Darville.
“De website van een bedrijf is zijn venster naar de wereld”, zegt Christophe Darville, directeur en mede-oprichter van internetVista. “In termen van communicatie, informatie en inkomsten –meer bepaald voor e-commerce- is een internetsite een fantastisch medium. Maar ingeval van onbeschikbaarheid van een site kunnen de consequenties voor het imago en de inkomsten van het bedrijf rampzalig zijn. Om dergelijke onaangenaamheden te vermijden bieden wij een tool dat volledig ontwikkeld werd in Java en waarmee de internetsites van bedrijven voortdurend bewaakt kunnen worden.”

Meer concreet controleert internetVista websites van bedrijven vanuit verschillende locaties (in België, Nederland, Frankrijk, Zwitserland en de Verenigde Staten) met een verificatiefrequentie tussen 1 en 60 minuten afhankelijk van de noden van de klant. Bovendien vindt de bewaking plaats buiten het informaticasysteem van de hosting van de bewaakte site, vanuit dezelfde positie die een gewone klant of bezoeker van de site zouden innemen. Bij beschikbaarheidsproblemen wordt een e-mail of een sms verstuurd.

“Het voordeel van internetVista is zijn prijs”, legt Cédric Braem, mededirecteur en mede-oprichter van internetVista uit. “Het vast maandelijks bedrag - ongeveer tien euro voor een monitoring om de vijf minuten en zestig euro voor een monitoring per minuut -, is verwaarloosbaar in vergelijking met de budgetten voor de ontwikkeling van websites en de negatieve inpact van een onbeschikbare website, maar geeft bedrijven wel de zekerheid dat ze onmiddellijk van eventuele problemen op de hoogte zijn. Onze prijsstelling gaat uit van de specifieke situatie van de klant en is volledig transparant. Bovendien signaleert onze dienst niet alleen de aard van het probleem maar laat ook toe de responstijd te controleren vanuit vijf verschillende locaties en biedt, op maandelijkse, wekelijkse en dagelijkse basis, rapporten van de beschikbaarheidsproblemen. Vooral dit laatste is erg interessant voor managers die op de hoogte gehouden willen worden van de graad van onbeschikbaarheid en de gemiddelde responstijd van hun site.”

"Met deze participatie onderlijnt E-merge zijn bereidheid te investeren in jonge en veelbelovende Belgische bedrijven", zegt Laurent Drion, mede-oprichter en –manager van E-merge. "Bij de keuze van een investeringsproject gaat onze voorkeur steeds uit naar bedrijven met een belangrijk groeipotentieel, die in sterke mate geautomatiseerd zijn, recurrente winsten behalen en beschikken over een geëngageerd kwaliteitsmanagement. internetVista beantwoordt aan al deze voorwaarden. Daarom hebben wij het volste vertrouwen in het bedrijf en steunen wij op actieve wijze zijn uitbreidingsprojecten. Onze kapitaalinjectie laat de twee directeurs van het bedrijf bovendien toe zich volledig te wijden aan partnerships en de uitbreiding van het klantenbestand, ook op internationaal vlak.”

Over E-merge

E-merge, dat opgericht werd in 1998 door de twee Belgische ondernemers Laurent Drion en Gregory Hédo, is een investeerder die zich richt tot jonge en veelbelovende bedrijven of initiatieven in de markt van technologie en internet. Omdat ze zelf ondernemers zijn weten Drion en Hédo met welke uitdagingen jonge bedrijven in de markt te maken krijgen. Hun ervaring gaat terug tot 1990, toen ze de IT-distributeur Macline oprichtten om die vervolgens 10 jaar te leiden. Hun eerste ervaring inzake venture capital bestond uit een participatie van 25 % in het bedrijf Skynet dat later door Belgacom overgenomen werd.

E-merge heeft tot op heden reeds in een vijftiental bedrijven geïnvesteerd die het, mede door de steun van E-merge, allemaal gemaakt hebben of het aan het maken zijn. Tot de meest bekende horen Ogone, M-Cube, Macline, Opendeal (dat eBay België werd), BlueBackup en VoxBone.
De dossiers die kans maken op de steun van E-merge worden zorgvuldig geselecteerd op basis van hun technologisch en commercieel potentieel, de kennis, de ervaring en het engagement van hun management, hun technologische infrastructuur en werking en de stabiliteit van hun inkomen. E-merge biedt zijn beschermelingen niet alleen zijn deelname in het kapitaal, maar ook concrete consultancy en ondersteuning op het vlak van bedrijfsstrategie, marketing, F&A en business development. Bedrijven die de steun van E-merge genieten kunnen uiteraard ook gebruik maken van het uitgebreide zakelijke netwerk van de investeerder.

Ga voor meer informatie naar www.internetVista.com of contacteer:

internetVista NV
Cédric Braem
Tel +32 490 22 91 90
cbr@internetVista.com

E-Merge NV
Laurent Drion
Tel +32 (0)2 464 94 60
ld@emerge.be

LVT Benelux PR
Vera Luypaert / Pascal Brabant
Tel + 32 (0)2 474 17 40
vera@lvtpr.com / pascal@lvtpr.com

 
# # #
 

Agency / Source: LVT Benelux PR

 

Availability: All Regions

 
# # #
 
   
  For more information, please visit:
internetVista | e-merge
Media contact: Vera Luypaert
Media contact phone: + 32 (0)2 474 17 40