De Belgische e-commerce verloor anderhalve dag aan verkopen tijdens de eindejaarsfeesten.
 

Louvain-la-Neuve, België, 18/01/2008

   
 

Volgens een onderzoek van de monitoringdienst InternetVista hebben de belangrijkste spelers van de Belgische e-commerce meer dan 32 uren aan verkopen verloren tijdens de feestdagen. De oorzaak: een slecht functioneren van hun server. Het resultaat: sites die ontoegankelijk waren voor de internauten, en een verloren omzet die onmogelijk ingehaald kan worden.

Tussen 12 december 2007 en 6 januari 2008 heeft InternetVista de toegankelijkheid onderzocht van 22 Belgische e-commerce sites:: 3 Suisses, eBay.be, Fnac.be, Delhaize Wine World, Neckermann, Vandenborre, Free Record Shop, Bivolino, Azur, Bongo, Gift.be, HCW, La Redoute, Mac Line, NetPrint, Unigro, Unikadoo, Weekendesk, HCW, Sherpa, Proxis en ConsoleShop. De sites met een bereikbaarheidspercentage van 100% waren in deze periode Unigro, ConsoleShop en Unikadoo. Zij werden gevolgd door Mediadis (4e), eBay (5e), Bivolino (6e), Delhaize Wine World (8e), Fnac.be (12e), Proxis (13e), Sherpa (16e)... De sites die daarentegen het slechtst resultaat lieten noteren waren Vandenborre (www.vandenborre.be) en 3 Suisses (www.3suisses.be).
Duizenden euro verlies voor sommige sites
"Bij Vandenborre.be hebben wij op 25 december een onderbreking van ongeveer 4 uur vastgesteld, legt Cédric Braem uit, Managing Director van InternetVista. In het geval van 3 Suisses heeft onze dienst zware problemen opgemerkt tussen 22 en 25 december, waarbij de toegang tot de site meer dan 130 keer geweigerd werd, met in totaal bijna 9 uur onbereikbaarheid." Andere tekortkomingen die IntenetVista aan het licht bracht: meer dan 49 minuten onbereikbaarheid op 30 december bij de site van cadeaubons Bongo (www.bongo.be) en tragere toegang bij eBay rond 15 december, een periode waarop de e-commerce sites een piek kennen in het aantal transacties. "Volgens een recent onderzoek van de FOD Economie heeft één Belg op vijf al op het internet gekocht. Het gaat dus om een sector in volle bloei. Maar wanneer een site enkele uren onbereikbaar is kan dit duizenden euro verlies betekenen voor de online winkel, vooral in een strategische periode zoals de feestdagen", besluit Cédric Braem.

InternetVista, dat in 2003 opgericht werd door Cédric Braem en Christophe Darville, is gespecialiseerd in de monitoring van internettoepassingen. Tegen een bescheiden abonnementsprijs bewaakt InternetVista 24 uur op 24 uw internetdiensten en verwittigt u onmiddellijk bij problemen (een fout in de database, server niet bereikbaar...). Een panne van enkele uren op een e-commercesite kan immers voor de handelaar een verlies betekenen van duizenden euro", onderlijnt Cédric Braem.

Vier jaar na zijn oprichting telt InternetVista een 7.000 gebruikers, verspreid over meer dan 112 landen. In België treft men onder de klanten klinkende namen aan zoals KBC, Vlaanderen.be, Ogone, of het Waals Agentschap voor Telecommunicatie. In het kapitaal van het in Louvain-la-Neuve gevestigde bedrijf participeert ook het investeringsfonds E-Merge.


Wenst u meer info ?
InternetVista
Cédric Braem
Tel. 010/39 00 75
cbr@internetVista.com

 
# # #
 

Agency / Source: internetVista

 

Availability: All Regions

 
# # #
 
   
  For more information, please visit:
internetVista
Media contact: Cédric Braem
Media contact phone: + 32 (0)10 39 00 75