Webmonitoring aan vooravond van doorbraak, 2 onderzoeken van internetVista duiden in richting doorbraak.
 

Louvain-la-Neuve, België, 10/04/2007

   
 

internetVista, specialist in "web monitoring" of het toezicht houden op de goede werking van websites, stelt vast dat bedrijven en organisaties zich weinig tot matig bewust zijn van de noodzaak van "monitoring", naargelang de sector waarin zij actief zijn. Het Belgische bedrijf concludeert deze vaststelling uit twee recente studies waarvan één in België en één onder zijn klanten in de hele wereld.

De eerste studie draait rond de proefsgewijze monitoring, door internetVista, van een hondertal websites die het kanaal vormen van enkele grote bedrijven in ons land. internetVista heeft hun websites 8 weken lang gratis geobserveerd aan de hand van zijn 24/24 x 7/7 x 365/365 monitoringdienst. Verschillende van deze websites lieten het meer dan eens voor relatief lange tijd volledig afweten en waren niet meer toegankelijk voor bezoekers. Dat heeft volgends internetVista heel wat te maken met de onwetendheid van hun "eigenaars" inzake het bestaan van dergelijke "pannes".

"Wanneer je niet weet dat je site niet meer werkt kan je er niets aan doen", aldus Cédric Braem, één van de twee oprichters van internetVista. "Je bent aangewezen op je geluk; als het meezit word je erop gewezen door iemand en kan je ingrijpen maar als je pech hebt duurt het misschien 24 uur of meer tot je doorhebt wat er gaande is. Nochtans kan het ook anders. Als je van onze dienst gebruik maakt word je meteen bij de eerste tekenen van een panne gewaarschuwd en kan je meteen ingrijpen zodat je verlies tot het absolute minimum beperkt blijft."

Opmerkelijk voor internetVista is dat in sommige sectoren die nochtans intensief van websites gebruik maken het bewustzijn over het belang van monitoring nog heel klein is. Die vaststelling is het resultaat van de tweede studie die het Belgische bedrijf vorige maand onder zijn klanten in de hele wereld gevoerd heeft. Wereldwijd komen web agencies als grootste groep gebruikers van monitoring uit deze enquête en financiële bedrijven als kleinste. In sectoren zoals ICT en diensten over het algemeen wordt al vaker beroep gedaan op monitoring terwijl sectoren zoals toerisme, waarin websites nochtans een vitaal kanaal vormen, deze vorm van business continuity nauwelijks gebruikelijk is. Vanuit geografisch standpunt zijn Frankrijk en België de grootste afnemers van de internetVista-diensten, op de voet gevolgd door het VK en Nederland. Ook in andere Europese landen heeft internetVista reeds meerdere klanten. Daarnaast heeft het Waalse bedrijf ook zijn eerste klant in verre contreien zoals China, Nieuw-Zeeland of Mexico.

"Hoe dan ook toont dit recent onderzoek aan dat er nog een enorm potentieel is", besluit Cédric Braem. "Web monitoring begint op te komen en zal zijn vaste plaats in de ICT-dienstenmarkt veroveren. We zien trouwens een groeiende belangstelling voor ons métier, zowel bij marketeers (de échte eigenaars van sites) als bij IT-verantwoordelijken (de beheerders van de sites). Deze belangstelling verklaart ook onze recente groei en de aanwerving van 2 nieuwe medewerkers; een tendens die zich volgens ons ongetwijfeld dit jaar verder zal doorzetten."

internetVista
internetVista werd opgericht in 2003 door twee houders an een FUNDP master in informatica. Het bedrijf biedt klanten in de hele wereld specifieke diensten voor de kwaliteit van hun aanwezigheid op het internet onder vorm van de montiroring van de goede werking en beschikbaarheid van hun websites. Vanuit zes pop's (points of presence), in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland), houdt internetVista een extern en ononderbroken goezicht op websites en andere internetdiensten (mail servers, file transfer e.d.). Elke onderbreking van de werking wordt onmiddellijk per mail en sms aan de eigenaar van de dienst gemeld zodat die meteen de nodige stappen kan ondernemen.

Contacteer voor meer informatie
InternetVista
Cédric Braem
Tel. 010/39 00 75
cbr@internetVista.com

3vondemand
Vera Luypaert
Tel. 0475/77 11 11
vera@3vondemand.be

 
# # #
 

Agence / Bron: 3vondemand

 

Beschikbaarheid: Alle gebieden

 
# # #
 
   
  Contacteer voor meer informatie :
internetVista
Media contact: Vera Luypaert
Media contact phone: + 32 (0)2 474 17 40