Tax-On-Web kreunde onder het miljoen aangiftes.
 

Louvain-la-Neuve, België, 07/07/2008

   
 

Volgens een onderzoek van InternetVista, het bedrijf gespecialiseerd in het bewaken van internettoepassingen, vertoonde Tax-On-Web belangrijke vertraging op de voorlaatste dag om zijn belastingaangifte in te dienen.

Tussen 14 mei en 2 juli middernacht heeft de robot van InternetVista elk minuut de toegankelijkheid van Tax-On-Web getest. Gedurende deze periode was het beschikbaarheidsgehalte van de site 99,69%. InternetVista heeft echter een abrupte terugval naar 93,7% vastgesteld op dinsdag één juli, toen men soms wel tot 80 seconden moest wachten vooraleer men toegang kreeg tot de dienst.

"Hierdoor hebben sommige belastingplichtigen waarschijnlijk moeilijkheden ondervonden om hun belastingaangifte online in te dienen, legt Cédric Braem uit, Managing Director van InternetVista. Deze technische tekortkoming is waarschijnlijk te wijten aan de grote toeloop internauten die op het laatste nippertje hun fiscale plicht wilden vervullen voor de deadline van 2 juli. FOD Financiën heeft inderdaad gemeld dat dit jaar de kaap van het miljoen aangiften op Tax-On-Web gerond werd."

"Deze studie bevestigt nogmaals het belang van een hosting die in staat is om een snelle stijging van het verkeer op uw site op te vangen, besluit Cédric Braem. Vooral wanneer die dienst van openbaar belang is."

InternetVista (www.internetvista.com), dat in 2003 opgericht werd door Cédric Braem en Christophe Darville, is gespecialiseerd in het monitoren van internettoepassingen. Tegen een bescheiden abonnementsprijs bewaakt InternetVista 24 uren op 24 uw internetdiensten en verwittigt het u onmiddellijk bij een malfunctie (probleem bij de database, server niet bereikbaar...).

Vijf jaar na haar oprichting telt InternetVista een 8.000 gebruikers verspreid over meer dan 100 landen. In België omvat haar klantenportefeuille klinkende namen zoals KBC, Vlaanderen.be, Ogone of het Waals Agentschap voor Telecommunicatie. Het in Louvain-la-Neuve gevestigde bedrijf mag met name het investeringsfonds E-Merge tot haar kapitaal rekenen.


Wenst u meer info ?
InternetVista
Cédric Braem
Tel. + 32 (0)10 39 00 75

 
# # #
 

Agency / Source: internetVista

 

Availability: All Regions

 
# # #
 
   
  For more information, please visit:
internetVista
Media contact: Cédric Braem
Media contact phone: + 32 (0)10 39 00 75